Om Morten Bracker


Min helt store lidenskab har, fra jeg var en pure knægt, været at skrive. I bund og grund bare det at sætte livet og tankerne på ord, men især at give min livlige fantasi et sted at boltre sig. Det være sig både i de vidtrækkende filosofiske uendelighedsrejser eller i de dybe eksistentielle sprækker. I fortællingerne er jeg fri. Fri til at skabe verden. I fortællingerne kan alt ske. Som i drømme. Det er fantastisk at mærke magten og euforien, når fantasien får lov at vokse og historierne vækkes til live.


Fødslen

Jeg er født i 1966 på en privat fødeklinik på Rosenørns Allé i København. Er opvokset på Vestegnen - midt i den eksplosive urbanisering, symboliseret ved bjerget Herstedhøje, der skabtes af byggejord fra 70'ernes voksende forstæder og nyopførte rækkehuse.

Det bjerg, jeg har besteget så ofte.


Anslaget

Jeg mindes nogle af de første ord, jeg skrev, da jeg besluttede, at jeg skulle være forfatter. Det var i en alder af omkring 20 år. Jeg havde købet en brugt Hermes skrivemaskine for 50 kroner gennem en lokalavis.

Det var før, der var noget, der hed "Undo" på skærmen ... ja, faktisk før der overhovedet fandtes computere og tekstbehandling. Mine første skriverier findes derfor kun som udtværet blæk på krøllet papir. Jeg mindes også tydeligt, at jeg havde fået lige præcis, hvad jeg betalte for. Tangenterne var skæve og flettede sig ind i hinanden, tasterne satte sig konstant fast og farvebåndet røg hele tiden ud af skinnen.

Men skrevet, det blev der. Intet, der nogen sinde er udkommet. Blot de spæde tanker. Anslaget til den store roman.

Jeg skriver faktisk stadig på den roman, jeg startede på dengang. Den er endnu ikke færdig, men det bliver den.


Fantasien

Jeg har skrevet rigtig mange ord i mit liv. Og jeg har skabt en uendelighed af fortællinger. De færreste af dem er blevet udgivet, og skal det ganske sikkert heller aldrig. For som de fleste forfattere nok kender, er det i langt de fleste tilfælde selve skriveprocessen, der er berigende. Min fantasi sover aldrig, og fortællingerne vokser frem som utrættelige skud på et evighedstræ. Ind i mellem kommer der så også historier på papiret, der faktisk kan interessere andre, og så skal trykken naturligvis rotere.


Inspirationen

Jeg skriver med afsæt i den virkelighed, der omgiver mig og den historie, jeg er en del af. Altid vredet til smertepunktet af min søgen, omstændighederne, de store og små spørgsmål og især en på samme tid higende og magtesløs overgivelse til skønheden og meningsløsheden. Spændt ind mellem min stærke interesse for psykologien, de mentale menneskelige kældergange samt vores fælles historiske ophav.

I udløbet af denne labyrint af tankeforviklinger og forgrenede fortællinger kommer mine romaner som et intenst koncentrat, der til gengæld er skarpt, vedkommende og spændingsmættet, og altid med et budskab, en stærk historie og et åndeløst plot.


Magten

Nogle af mine historier kommer ud af mine drømme. De fleste fordamper ganske hurtigt ud i glemslen, når jeg vågner, mens jeg desperat griber ud efter dem, uden at kunne få fat. Det kender du sikkert godt. Men ind i mellem har en drøm sat så dybt et aftryk, at jeg husker den i timer, nogle gange dage. Og nogle drømme glemmer jeg faktisk aldrig.

Det, der fascinerer mig ved de stærkeste drømme, er, at de eksisterer i en parallel virkelighed, hvor der ingen grænser og love findes. Alt er muligt, og alt sker. Der er ingen logik, og der er ingen kronologi. Det hele giver mening, når vi er i drømmen, men synes kaotisk og absurd, når vi husker drømmen i den "virkelige" virkelighed.

At skrive er for mig lige netop at have magten over virkeligheden. At kunne skabe en parallel virkelighed helt uden logik, love og grænser. Helt uden forud definerede rammer. I mine historier kan jeg skabe universet. Jeg kan skabe verden. Jeg kan skabe menneskene, tankerne og handlingerne. I mine historier er det mig, der har magten. Der er jeg Gud. Det er både helt vidunderligt, og det er ganske enkelt forløsende.
skyline book 2

Tilmeld din e-mail

- og få automatisk besked om aktuelle nyheder, udgivelser, blogs, fri-kapitler, nye kurser og meget mere.
© Copyright 2019 - Morten Bracker. Alle rettigheder forbeholdes. Indhold må kun kopieres efter aftale.